Blogi & webcam-uutisia

  Webkameroihin liittyviä uutisia ja ajankohtaisia kameravinkkejä.
Uusimmat uutiset ja linkit myös RSS-syötteenä: RSS syöte


Itä-Uusimaa jäi historiaan

04.01.2011
Vuodenvaihteessa Itä-Uudenmaan maakunta yhdistyi Uudenmaan maakuntaan. Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo sijaitsevat näin ollen nyt Uudellamaalla. Muutos on huomioitu myös Virtuaalimatka.com:ssa ja entiset Itä-Uudenmaan nettikamerat on nyt listattu Uudenmaan puolella.

Vuodenvaihteessa tapahtui myös kuusi kuntaliitosta, mutta poistuneissa kunnissa ei nettikameroita ollut listattuna. Artjärvellä on ukkostutka ja kyseisen ukkostutkalinkin kohdalla on huomioitu Artjärven liittyminen Orimattilaan.

Vuodenvaihteen aluerakennemuutokset olivat näin ollen vähäisiä ja vuonna 2012 ei näytä olevan ensimmäistäkään kuntaliitosta tulossa. Vuonna 2013 on liitoksia tulossa vain muutama. Suurin muutosbuumi taitaakin olla ohi parin aiemman vilkkaan vuoden jälkeen. Vuoden 2010 alussa poistuivat läänit ja tapahtui neljä eri kuntaliitosta. Vuonna 2009 kuntaliitoksia oli peräti 32.

- - - -
  KommentoiVuoden 2010 suosituimmat kamerat

01.01.2011
Avaa kamerasivuSuosituimpien nettikameroiden lista noudatti perinteitä myös viime vuonna. Maamme pääkaupunki, suositut matkakohteet ja säätila pysyivät kärjessä. Lappi, rannikko ja eläimet olivat myös suosiossa.

Vuoden 2010 suosituimmat:
1. Helsinki - Kauppatori ja Eteläsatama.
2. Ilta-Sanomien sadetutka
3. Teneriffa - Puerto De La Cruz
4. Helsinki - Kauppatori ja presidentinlinna
5. Phuket - Boom Boom Bar. Sisäkuvaa.
7. Helsinki - Länsisatama
8. Ukkostutka Lohjalla
9. Maarianhamina - Satama.
10. Ukkostutka Joensuussa
11. Liikenneviraston kelikamerat
12. Jurmo - Saaristomökki Länsi-Turunmaalla
13. Pesäkamera Saaristomerellä - Kalasääsken pesä
14. Teneriffa - Playa de las Americas. Hiekkarantaa.
15. Phuket - Mai Thai Bar
16. Pudasjärvi ja Kuusamo - Karhun- ja kotkanpesät
17. Kilpisjärvi - Kyläkauppa ja Saana-tunturi
18. Phuket - Patong Beach
19. Ukkostutka Pohjois-Savossa
20. Turku - Aurajoki

- - - -
  KommentoiRajaliikennettä ja pukkeja

18.12.2010
Avaa kamerasivuVuodenvaihteen rekkaruuhkat ovat taas täällä. Venäjältä on tullut tuhansia tyhkiä rekkoja hakemaan lastia Suomen satamista. Tätä kirjoittaessa Vaalimaan rekkajonon pituus on reilut parikymmentä kilometria ja myös Imatralla ja Nuijamaalla on kilometrien jonot. Jonoja voi katsella kelikameroista Liikenneviraston sivuilta. Rajaliikenne.fi kertoo tarkempia tietoja jonojen pituuksista.

Gävlen olkipukki on selvinnyt tänä vuonna palamatta ainakin tähän asti. Saldona on kuitenkin jo yksi kaappausyritys.(!) Selviääkö pukki jouluun asti? Gävle goat webcam

Joulupukki on bongattavissa Napapiirin webkamerasta joka päivä klo 9-19. Poikkeuksina jouluaatto, jolloin kammari sulkeutuu jo klo 15.00 ja joulupäivänä kammari on auki klo 12.00-17.00. Joulupukin kammari

Mitä tiedät joulusta? Jouluaiheinen tietokilpailu

- - - -
  KommentoiMobiilijoulukuusi syttyi yhdeksännen kerran

20.11.2010
Avaa kamerasivuMaailman suurin mobiilijoulukuusi syttyi perjantaina 19.11. klo 18 Ylivieskan joulunavauksen yhteydessä. PPO:n päätalon pihalla sijaitseva kuusi on yli 100 metriä korkea puhelinmasto, joka on valaistu yli 400 erikoisvalolla. Kuusen latvaa koristaa halkaisijaltaan kuusimetrinen joulutähti. Kuusen valot palavat loppiaiseen saakka. Ja keksintöä voi katsella perinteiseen tapaan tänäkin jouluna paikalla olevasta nettikamerasta: Mobiilikuusi

- - - -
  KommentoiWebcam-linkkien toimivuus tarkistettu

25.10.2010
Hakemiston kameralinkkien toimivuus on taas tarkistettu. Toimivuus pyritään tarkastamaan parin kuukauden välein, mutta nyt oli vierähtänyt hieman pitempään edellisestä tarkastuksesta. Pitempi tarkistusväli myös näkyi normaalia suurempana poistumana ja muutostarpeena.

Tämä hakemisto sisältää kaikkiaan noin 1 500 kamerasivustoa. Näistä noin viisikymmentä todettiin kokonaan toimimattomaksi ja nämä on nyt poistettu hakemistosta. Lisäksi noin parinkymmenen kameran osoite oli vaihtunut. Näiden toimenpiteiden myötä on virtuaalimatkailu taas aiempaa mukavampaa, kun tarjolla on toimivat yhteydet matkakohteisiin.

Kamerat ovat teknisiä laitteita, joten viat ovat aina mahdollisia. Myös verkkosivustojen uudistukset, tietoliikennehäiriöt yms. vaikuttavat toimivuuteen. Mikäli havaitset toimimattoman kameran, niin voit ilmoittaa siitä es. kommenttitoiminnolla.

Ylläpito toivottaa hyvää virtuaalimatkaa, virtuaalimatkalle pääsee myös lentomekaanikkojen lakon aikana!

- - - -
ALANYAN livekamerat eivät aukea!!! Mukavat kuvat tutuista maisemista jäävät näkemättä.
jupa
  Lisää kommentteja

  KommentoiNyt ensilumia bongaamaan

23.10.2010
Avaa kamerasivuTalvi tekee tuloaan. Lunta löytyy jo muun muassa Itä-Suomesta. Talven tuloa on helppo seurata nettikameroiden avulla:
Suomen nettikamerat

- - - -
  KommentoiTurun uuden Myllysillan rakennustyöt

18.10.2010
Turun Aurajoessa oleva vuonna 1975 rakennettu Myllysilta notkahti maaliskuussa. Turun Sanomat asensi alueelle nettikameran, mistä pystyi seuraamaan sillan painumista ja myöhemmin purkutöitä.

Puretun sillan tilalle on nyt ryhdytty rakentamaan uutta. Tällä viikolla tehdään valmistelevia töitä ja ensi viikolla alkavat varsinaiset työt. Uuden sillan pitäisi olla valmis ensi vuoden syyskuussa. Uuden sillan hinta on noin 5,4 miljoonaa euroa. Rakennustöitä voi seurata Turun Sanomien nettikamerasta.

- - - -
  KommentoiBongaa valkokulmapingviini

14.10.2010
Avaa kamerasivuKesä on taas koittanut Antarktikselle ja pingviinit ovat tulleet saksalaisen GARS O'Higgins -tutkimusaseman pihapiiriin. Suomen itsenäisyyspäivää ja linnanjuhlia odotellessa frakkipukuisia bongaakin varmimmin tutkimusaseman kamerasta

- - - -
  KommentoiSilakkamarkkinat 3.- 9.10.2010

03.10.2010
Avaa kamerasivuHelsingin vanhin perinnetapahtuma Stadin Silakkamarkkinat järjestetään 3.-9.10.2010. Silakkamarkkinoita on järjestetty vuodesta 1743 alkaen. Itämerellä työskentelevät kalastajat tuovat jokavuotiseen tapaansa Silakkamarkkinoille parastaan: perinteistä suolasilakkaa sekä herkullisen valikoiman silakkamarinadeja pihlajanmarjoista punapippuriin. Silakkamarkkinoilla saa luonnollisesti myös ihanaa saaristolaisleipää sekä saarilampaiden villasta tehtyjä vaatteita ja muita käsitöitä.

Markkinat avoinna su-pe klo 7-19, la klo 7-16

Markkinavilskettä webkameroissa
Mantereelta merelle päin
Mereltä mantereelle päin

- - - -
  KommentoiWebkamera kuvasi Myllysillan purun

01.09.2010
Turun Sanomien webkamera kuvasi notkahtaneen Myllysillan purkamisoperaatiota. Kuvat myös tallennettiin ja tallenteista on tehty nopeutettu video sillan purkuoperaatiosta. Webkameran kuvista koostettu video on katsottavissa Turun Sanomien sivuilla

- - - -
  KommentoiAlkuvuoden suosituimmat

18.07.2010
Avaa kamerasivuVuoden 2010 ensimmäisen vuosipuoliskon suosituimpien lista on pääpiirteissään viime vuoden suosituimpien kaltainen. Jokunen yllätys ja muutos on kuitenkin seassa.

Alkuvuodesta ei yleensä hirveästi ukkosta ja näin ollen ukkostutkien osuus suosituimmista oli hitusen pienempi, kun verrataan koko viime vuoteen. Odotettavaa on, että loppukesän ukkosrintamat kirittävät tutkat kärkipaikoille koko vuoden tilastoon.

Thaimaan suosio lomanviettopaikkana on ilmeisesti laskenut, sillä monet Teneriffan ja Madeiran kamerat ovat nostaneet sijoitustaan Thaimaan kameroiden kustannuksella.

Eläimet ja ihmiset näyttävät edelleen olevan takuuvarmoja yleisömagneetteja webkameroille. Etenkin linnunpesillä on keväisin vilkasta ja tämä näkyy tuloksissa selkeästi.

Suosituimmat 2010 tammikuu-kesäkuu
1. Helsinki - Kauppatori ja ruotsinlaivat.
2. Ilta-Sanomien sadetutka - Sään seurantaa. Sadealueet ja ennuste.
3. Teneriffa - Live-kuvaa Puerto de la Cruz:sta. Vaatii Java-tuen.
4. Ukkostutka Hämeenlinna - Hämeen salamoinnit
5. Helsinki - Kauppatori & presidentinlinna
6. Sääksenpesä - Saaristomeri
7. Ukkostutka Joensuu - Pohjois-Karjalan salamoinnit
8. Boom Boom Bar - Phuket, Thaimaa
9. Kuusamo & Pudasjärvi - Karhun talviunipesä sekä maakotkien pesiä
10. Helsinki - Länsitermiinali. Tallinnan laivoja.
11. Teneriffa - Play de las Americasin hietikkoja
12. Ukkostutka Lohja - Länsi-Uudenmaan salamoinnit
13. Ukkostutka Kuopio - Pohjois-Savon ukkosmyräkät
14. Funchal - Madeira. Useita kameroita.
15. Turku - Aurajoki

- - - -
  KommentoiKatsele lapinporokoiran pentuja

16.07.2010
Avaa kamerasivuSavon Sanomien kamerasta voi katsella lähiviikkojen ajan lapinporokoiran pentuja. Pentuja on kolme ja ne syntyivät 29. kesäkuuta.

Savon Sanomien kamera

- - - -
  KommentoiLintujen pesintä alkamassa

16.04.2010
Avaa kamerasivuKarhun talviunipesän tyhjeneminen ja lintujen pesinnän alkaminen on varma merkki kesän tulosta. Kuusamossa karhut ovat lopettaneet talviunensa ja talviunipesä on tyhjentynyt. Kamerasta pystyi karhujen poistuttua bongaamaan myös yhden työntekijöistä:Linnunpesillä on asukkaita jo useassa kohteessa, mutta vapaita kameravalvottuja asuntoja on vielä jokunen tarjolla.
Käytössä 16.4.
- Saaristomeri. Sääksenpesä Seilissä. Sääkset saapuivat viikko sitten.
- Pudasjärvi. Maakotka pesässä nro. 1.
- Helsinki, Paloheinä. Varpuset aloittaneet pesänrakennuksen pönttöön 5.4.
- Kirkkonummi. Linnunpönttö II. Muuttokuorma on kannettu sisään, mutta kalustetussa pöntössä ei kirjoitushetkellä näkynyt asukkaita.

Vielä vapaana 16.4
-Hailuoto. Sääksenpesä.
-Pudasjärvi. Kamerapesät 2, 5 ja 6.
- Kirkkonummi. Pönttö 1. Pikkulinnuille mitoitettu lentoaukko.

- - - -
  KommentoiByrokratiaa livenä netissä

29.03.2010
Lappeenrannan valtuustokokouksia voi seurata reaaliaikaisesti internetissä kaupungin kotisivuilla. Ensimmäisen kerran kokousta voi seurata kotikoneeltaan maanantaina 29. maaliskuuta alkaen kello 18.30.

Testilähetykset toteutetaan 29.3., 17.4. ja 31.5.2010 pidettävistä valtuuston kokouksista. Myöhemmin kokouksia voi seurata videotallenteista. Kokeilun perusteella päätetään, otetaanko verkkolähetykset vakituiseksi käytännöksi. II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu kertoo projektista:

- Tavoitteena on, että kaupunkilaiset seuraisivat kokouksia ja antaisivat myös palautetta siitä, onko tämänkaltainen palvelu tarpeellista. Parhaimmassa tapauksessa uusi käytäntö lisää kiinnostusta kunnalliseen päätöksentekoon eri ikäryhmissä. Toivottavasti myös nuoret kaupunkilaiset ottavat osaa kokeiluun.

Vaikka valtuuston kokoukset ovat kuntalaisille avoimia, paikan päälle valtuustosalin parvelle on saapunut varsin vähän yleisöä.

Nettilähetyskokeilu toteutetaan valtuustoaloitteen perusteella. Valtuutettu Anna Kajavan laatimassa aloitteessa korostetaan, että Lappeenrannan kaupunki voisi vastata haasteeseen ja mahdollistaa vaivattoman tiedonsaannin lähettämällä kokoukset reaaliaikaisesti netissä.

- Pitkä matka kaupungintalolle, julkisen liikenteen kalleus ja kokoukseen kuluva aika matkoineen verottavat kiinnostuneita. Vanhuksille tai yksinhuoltajille matka kokoukseen saattaa olla täysin mahdoton, samoin taloudellisesti nuorille ja opiskelijoille, aloitteessa todetaan.

Lähetyksiä voi seurata Lappeenrannan kotisivujen etusivulla osoitteessa www.lappeenranta.fi. Maanantain 29.3. valtuustokokous alkaa klo 18.30.

- - - -
  KommentoiIslannin tulivuorenpurkaukset

25.03.2010
Virtuaalimatkan kävijä vinkkasi ajankohtaisista kameroista. Kaksi tulivuoren savuja kuvaavaa kameraa Islannista:
1. Eyjafjallajökull frį Hvolsvelli
2. Eyjafjallajökull frį Žórólfsfelli

Komeasti näyttäisi savu nousevan ainakin nyt päivällä katsellessa, lukijavinkin mukaan kakkoskameran kuva näkyisi hyvin yöllä. Kuvia, videoita ja seurantaa tilanteesta

- - - -
tässä ruv-tv-kanavan kamera http://dagskra.ruv.is/extra/
reiska
  Lisää kommentteja

  KommentoiVanhemmat jutut

Webcam-hakemistossa 1475 linkkiä. Päivitetty: 16.01.2011
Sitä Sun Tätä : Tietokilpailut | Testit | Copyright 1997-2010